In perioada 12-13 octombrie 2011, o delegatie a Centrului de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca a participat la prima Conferinta Interregionala SMART+ de la Cracovia, Polonia. Conferinta, avand titlul “Promovarea cercetării şi dezvoltării tehnologice precum şi colaborarea IMM-urilor într-un mod deschis şi inovativ”, a atras aproape 80 de participanti locali – dar nu numai – din sfera politica si cea academica, experti din domeniul cercetarii si dezvoltarii si antreprenori. De asemenea, la conferinta au participat reprezentantii partenerilor din cadrul subproiectelor SMART+ din urmatoarele sase regiuni europene: Aragon, Saxonia, Małopolska, Macedonia, judetul Cluj si sud-estul Bulgariei. Evenimentul s-a dovedit a fi un bun instrument pentru identificarea bunelor practici in regiunile SMART+ si pentru impartasirea experientelor legate de utilizarea proceselor inovative in sustinerea dezvoltarii regionale, prin dezbaterile care au avut loc pe tema şi implementarea conceptului de „Inovare Deschisă” în domeniile IMM-urilor şi al cercetării şi dezvoltării tehnologice. În acest context, regiunile SMART+ au prezentat bunele practici în trei domenii: tehnologii de informare şi comunicare, sănătate şi medicină, siguranţă şi confort (de mediu).

Totodata, Conferinţa Interregionala de la Cracovia şi-a propus să promoveze dialogul regional şi trans-sectorial conform nevoilor IMM-urilor şi al schemelor de sprijin, în vederea consolidării transferului de cunoştinţe şi abilităţi către IMM-uri.

In cadrul primei zile a conferintei, participantii au avut ocazia de a vedea unul dintre cele mai bune exemple in ceea ce priveste structurile de sprijin pentru afaceri si cercetare din Polonia, prin vizitarea Parcului dedicat Stiintelor Vietii  de langa Cracovia, infiintat de catre Centrul de Inovare Jagellonian din cadrul Universitatii din Cracovia.

Pentru detalii si noutati referitoare la proiectul SMART+, va invitam sa intrati pe site-ul www.smartplusinnovations.eu