by CENTI CENTI

Dacă eşti o companie și cauţi parteneri de afaceri, finanțare sau acces pe noi piețe, te poți baza pe sprijinul Enterprise Europe Network

De 12 ani, Enterprise Europe Network este alături de IMM-urile din Transilvania prin consorțiul BISNet Transylvania, o echipă formată din 7 instituții conectate la întreaga lume. Combinăm expertiza internațională cu cunoașterea locală pentru a vă aduce inovația pe noi piețe.

Enterprise Europe Network este o inițiativă a Comisiei Europene, o rețea care cuprinde peste 60 de țări, cu peste 3000 de experți, ce vine în sprijinul mediului de afaceri autohton pentru dezvoltarea unei afaceri sau în identificarea de noi piețe.

Apelând la experții din organizațiile Enterprise Europe Network din Transilvania, IMM-urile pot beneficia de servicii GRATUITE în următoarele domenii:

Servicii de informare şi consultanţă – consultanţă privind legislaţia europeană, standarde şi drepturi de proprietate (IPR); informaţii şi aspecte practice legate de reglementările şi oportunităţile pieţei europene a bunurilor şi serviciilor, inclusiv  sistemele de impozitare şi alte taxe aplicabile la export. Acces la cadrul legislativ european şi posibilitatea de a contribui la formarea şi îmbunătăţirea politicilor UE pentru IMM-uri prin transmiterea punctului de vedere în cadrul consultărilor publice europene.

Oportunităţi de cooperare în afaceri – acces la noi pieţe şi internaţionalizare prin: asistenţă pentru identificarea de parteneri de afaceri sau tehnologii; organizarea de evenimente de brokeraj, misiuni economice, conferinţe şi ateliere de lucru; realizarea profilului de cooperare al companiei şi publicarea acestuia în baza de date a Enterprise Europe Network – cea mai mare bază de date cu oportunităţi de afaceri pe toate continentele, prin intermediul căreia companiile pot stabili parteneriate internaţionale.

Servicii de inovare şi transfer tehnologic – consilierea IMM-urilor inovatoare, în vederea cunoaşterii oportunităţilor de finanţare pentru proiecte de Cercetare şi Inovare (de exemplu Orizont 2020, Instrumentul pentru IMM-uri); identificarea de soluţii de tehnologie şi transferul tehnologic în procesul de inovare; informaţii despre politicile şi programele de inovare, cercetare şi dezvoltare tehnologică; pachete personalizate pentru îmbunătățirea managementului inovării.

Eforturile pe care Enterprise Europe Network le realizează în scopul susținerii competitivității întreprinderilor din Transilvania sunt cu atât mai mult mai valoroase în această perioadă de criză, în speranța că împreună cu  dumneavoastră se va putea reconstrui un mediu de afaceri mai prosper și mai competitiv la nivel european.

Vă invităm să ne cunoașteți! Accesați http://www.bisnet-transylvania.ro/. Experții Enterprise Europe Network din consorțiul BISNet Transylvania vă stau la dispoziție pentru a vă ajuta să prosperați în afaceri.

Ne puteți contacta pe email: cristina.balgaradean@icia.ro sau accesând website-ul de mai sus.