by CENTI CENTI

Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca si Camera de Comert si Industrie Brasov, entitati ale Enterprise Europe Network, va invita sa participati la workshopul

“Locuri de munca sanatoase prin managementul substantelor periculoaseCampania 2018-2019 a Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca  EU-OSHA”

organizat in data de 14 mai 2018, cu incepere de la ora 10:00, in Sala de Conferinte din cadrul CCI Brasov, Bld. Mihail Kogalniceanu, nr. 18-20.

Evenimentul de promovare a noii campanii 2018-2019 a Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca, “Locuri de Munca Sanatoase prin Managementul Substantelor Periculoase”,  se adreseaza in principal conducatorilor de organizatii (firme, institutii publice si private etc.) si responsabililor SSM care doresc sa fie informati cu privire la riscurile profesionale referitoare la substantele periculoase, managementul acestora si auditul privind nivelul de securitate al locurilor de munca la care se utilizeaza substante periculoase.

In deschiderea workshopului, Sorina Blejan – Manager Enterprise Europe Network in cadrul Camerei de Comert si Industrie Brasov – va prezenta gama de servicii oferite IMM-urilor in mod gratuit de catre consultantii Enterprise Europe Network: consiliere in vederea extinderii pe noi piete si accesarea de fonduri europene, identificarea de parteneri de afaceri din strainatate, evaluarea capacitatii de management a inovarii etc.

In continuarea evenimentului, Simona-Clara Barsan, Director al Centrului de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca si totodata Ambasador EU-OSHA pentru organizatiile Enterprise Europe Network Romania, va prezenta campania 2018 – 2019 a EU-OSHA, avand titlul: “Locuri de munca sanatoase prin managementul substantelor periculoase”.  Substantele periculoase sunt reprezentate de orice substanta in stare solida, lichida sau gazoasa, care prezinta un risc pentru sanatatea si siguranta lucratorilor. In consecinta, se poate afirma ca substantele periculoase exista, probabil, la toate locurile de munca, riscurile legate de acestea putand aparea atat din cauza expunerilor pe termen scurt si lung, cat si  a acumularii indelungate in organism.

Din partea Inspectoratului Teritorial de Munca al judetului Brasov, la eveniment vor participa Adrian Reit – Inspector Sef ITM Brasov si, respectiv, Lica Ungureanu – Sef Serviciu, care vor prezenta celor interesati aspecte legate de importanta si beneficiile companiilor legate de  managementul substantelor periculoase.

In ultima parte a workshopului, Adrian Ispasoiu, Presedinte ARSSM –  Asociatia Romana de Securitate si Sanatate in Munca si Vasile Comiati – Coordonator serviciu extern de prevenire si protectie in cadrul firmei PROTESAN SERV SRL vor aduce in atentia participantilor auditul privind nivelul de securitate al locurilor de munca la care se utilizeaza substante periculoase, precum si instrumentele de lucru aferente.

Evenimentul se inscrie in programul de activitati promovat de consortiul BISNet Transylvania si este sustinut de catre Comisia Europeana – Agentia Executiva pentru IMM-uri (EASME), prin programul European COSME (Programul pentru competitivitatea intreprinderilor si pentru IMM-uri).

Agenda evenimentului o puteti gasi aici.

Va rugam sa aveti amabilitatea de a ne comunica interesul de participare din partea firmei dvs., in limita a maximum 2 persoane/organizatie, pana la data de 11 mai 2018, prin email: centi@icia.ro sau tel: 0264 420590, persoana de contact: Cristina Balgaradean.

 

Din partea Comitetului de Organizare,
Dr.ing. Simona-Clara BARSAN
Director Centru de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca