by CENTI CENTI

Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca si Camera de Comert si Industrie Brasov, entitati ale Enterprise Europe Network,

va invita sa participati in data de 20 iunie 2017, cu incepere de la ora 10:00, in Sala de Conferinte din cadrul CCI Brasov, Bld. Mihail Kogalniceanu, nr. 18-20, la workshopul intitulat:

“Aspecte SSM in contextul provocarilor la nivel UE cu privire la imbatranirea fortei de munca”

Evenimentul  are scopul de a prezenta campania Agentiei Europene de Sanatate si Securitate in Munca, EU-OSHA, editia 2016-2017, intitulata “Locuri de Munca Sanatoase pentru Toate Varstele” precum si de a furniza  informații utile legate de sanatatea si securitatea in munca.

In deschiderea workshopului, d-na Sorina Blejan – Manager Enterprise Europe Network in cadrul Camerei de Comert si Industrie Brasov – va prezenta paleta de servicii oferite in mod gratuit IMM-urilor

de catre specialistii Enterprise Europe Network: consiliere in vederea extinderii pe noi piete, identificarea de parteneri de afaceri din strainatate, sprijin in inovare etc.

In continuarea evenimentului, d-na Simona-Clara Barsan, Director al Centrului de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca si totodata Ambasador EU-OSHA pentru organizatiile Enterprise Europe Network Romania, va prezenta  campania 2016 – 2017 a Agentiei Europene de Sanatate si Securitate in Munca (EU-OSHA): “Locuri de Munca Sanatoase pentru Toate Varstele”, alaturi de noi instrumente (Ghidul electronic privind imbatranirea;  Instrumentul de vizualizare de date) și informații ( Premiile EU-OSHA; Campania EU-OSHA 2018-2019) aparute in decursul acestui an.  In prezent, locurile de munca sunt ocupate de lucratori din generatii diferite, care au experiente, perspective, valori si idei proprii. Constientizarea diferentelor dintre generatii precum si o mai buna intelegere a procesului de imbatranire si a schimbarilor pe care acesta le implica ii vor ajuta pe manageri sa foloseasca in mod optim punctele forte si potentialul tuturor generatiilor. Mai mult, este la fel de important ca managerii sa arate respect, recunoastere si apreciere catre toate grupurile de varsta.

Din partea Inspectoratului Teritorial de Munca al judetului Brasov la acest workshop va participa
dna. Lica Ungureanu  – Șef serviciu, cu prezentarea intitulata „Lucratori eficienți și sanatoși – Adaptarea sarcinii de munca la varsta”.

In ultima parte a workshopului, dl. Vasile Comiati – Coordonator serviciu extern de prevenire și protecție in cadrul firmei PROTESAN SERV SRL va aduce in atentia tuturor celor participanti exemple de instrumente utile in evaluarea și controlul riscurilor.

Evenimentul de promovare a noii campanii a Agentiei Europene de Sanatate si Securitate in Munca se adreseaza conducatorilor de organizatii (firme, institutii publice si private etc.) lucratorilor, responsabililor SSM, precum si tuturor celor care doresc sa afle noile initiative cu privire la asigurarea unor conditii de munca sigure si sanatoase pe tot parcursul vietii profesionale.

Evenimentul se inscrie in programul de activitati promovat de consortiul BISNet Transylvania si este sustinut de catre Comisia Europeana – Agentia Executiva pentru IMM-uri (EASME), prin programul European COSME (Programul pentru competitivitatea intreprinderilor si pentru IMM-uri).

Agenda evenimentului o gasiti aici.

Va rugam sa aveti amabilitatea de a ne comunica interesul de participare din partea firmei dvs., in limita a maximum 2 persoane/organizatie, precum si daca aveti idei de proiecte pe care doriti sa le prezentati, pana la data de 16 iunie 2017, prin email: centi@icia.ro sau tel: 0743 185320, persoana de contact: Cristina Balgaradean.

Din partea Comitetului de Organizare,
Dr.ing. Simona-Clara BARSAN
Director Centru de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca