by CENTI CENTI

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, in calitate de organizatii Enterprise Europe Network, va invita marti, 5 decembrie 2018, cu incepere de la ora 10:00, la Grand Hotel Napoca, Str. Octavian Goga, nr. 1, Cluj-Napoca, la workshopul cu titlul:

De 10 ani, Enterprise Europe Network sprijina IMM-urile ambitioase

sa creasca si sa se dezvolte la nivel international

Inca de la infiintarea sa in anul 2008, Enterprise Europe Network – reteaua europeana pentru intreprinderi este prezenta in Romania, oferind servicii de consultanta in afaceri şi inovare IMM-urilor competitive si cu potenţial inovativ, care doresc sa işi extinda afacerile in strainatate.

La evenimentul aniversar sunt invitati sa participe atat reprezentanti ai IMM-uri care au beneficiat de serviciile oferite de Enterprise Europe Network, cat si ai IMM-urilor care doresc sa identifice posibilitati concrete de dezvoltare pe plan international prin intermediul serviciilor de consultanta si inovare oferite de expertii retelei. Totodata, la workshop sunt asteptati sa ia parte si reprezentanti ai asociatiilor si patronatelor, ai mediului academic, ai administratiilor locale, precum si reprezentanti media, pentru a cunoaste si promova realizarile Enteprise Europe Network in Transilvania.

In deschiderea workshopului, dl. Alin Ivan – Consultant in management in cadrul Integrated Consulting Group Romania – va prezenta provocarile IMM-urilor intr-un mediu de afaceri competitiv, cu schimbari rapide si supraincarcat cu informatii, caracterizat de volatilitate, incertitudine, complexitate si ambiguitate antreprenoriala.

Dna. Ioana Pavel – Expert tehnic in cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest va face o scurta prezentare a serviciilor Enterprise Europe Network oferite IMM-urilor in mod gratuit, prin care consultanţii retelei pot sprijini IMM-urile in cresterea gradului lor de competitivitate.

In continuarea evenimentului, dna. Simona-Clara Barsan – Director al Centrului de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca va aduce in atentia participantilor la workshop serviciile de inovare oferite de Enterprise Europe Network, precum si un instrument de evaluare a capacitatii managementului inovarii, deosebit de util pentru cresterea rezultatelor din inovare.

Participantii la workshopul aniversar vor putea afla si despre oportunitati de dezvoltare a afacerilor prin programul Orizont 2020 si noul programul al Uniunii Europene pentru cercetare si inovare 2021-2027- Orizont Europa, informatii care vor fi furnizate de dl. Cristian Ormindean – Fundatia „Centrul Roman pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii” Bucuresti.

In ultima parte a workshopului vor fi prezentate rezultatele deosebite obtinute de cele doua organizatii membre Enterprise Europe Network, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si, respectiv, Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, participantii fiind invitati sa ia parte in mod activ la discutiile care vor avea loc cu acest prilej.

Agenda evenimentului o gasiti aici.

Evenimentul de sarbatorire a 10 ani de existenta activa a Enterprise Europe Network se inscrie in programul de activitati promovat de consortiul BISNet Transylvania, fiind sussinut de catre Comisia Europeana – Agentia Executiva pentru IMM-uri (EASME), prin programul European COSME (Programul pentru competitivitatea intreprinderilor si pentru IMM-uri).

Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la eveniment prin transmiterea prin email: centi@icia.ro sau fax: 0264 420667, persoana de contact: Simona Barsan.

 

Din partea Comitetului de Organizare,

Dr.ing. Simona-Clara BARSAN

Director Centru de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca