by CENTI CENTI

ENREGENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare târg de energie regenerabilă şi eficienţă energetică în construcţii şi renovări din triunghiul de frontieră România – Ungaria – Serbia, revine cu cea de-a V-a ediţie în perioada 6 – 8 martie 2013 la Expo Arad Internaţional.

Târgul internaţional pentru energie ENREGENERGIA REGENERABILA® reprezintă Poarta de Vest a României pentru investitori şi reuneşte totodată interesul a celor trei ţări pentru energie regenerabilă şi eficienţă energetică.

Conform ANRE, în domeniul energiei regenerabile, România are un potenţial de investiţii de circa 5 miliarde de euro. În ciuda crizei financiare, investiţiile şi capacităţile de energie regenerabilă instalate continuă să crească. În ultimii ani, cel mai mare impact în sectorul energiei regenerabile l-a avut energia solară. Încă din 2008, în România s-a dezvoltat tot mai mult sectorul fotovoltaic, panourile solare existente producând anul trecut de 10 ori mai mult decât în 2011. Conform obiectivelor stabilite de Guvern, până în anul 2020 o cincime (20%) din energia consumată în România trebuie să provină din surse de energie regenerabilă.

Pentru a sprijini dezvoltarea pieţei de energii regenerabile în România, REECO intenţionează să organizeze, în paralel cu ENREGENERGIA REGENERABILA®, PV Platform Romania, punct de întâlnire pentru experţi din domeniul fotovoltaic în România, între 6 – 8 martie 2013, la Expo Arad Internaţional. Evenimentul va crea o platformă de comunicare ideală atât pentru experţii din sectorul fotovoltaic din România, cât şi pentru cei din străinătate, pentru schimb de experienţe, pentru a intra în contact cu persoane cheie din domeniul fotovoltaic şi pentru a-şi prezenta produsele şi serviciile.

În cadrul conferinţei, autorităţi publice naţionale şi internaţionale, asociaţii, oameni de ştiinţă şi companii îşi vor prezenta tendinţele, rezultatele unor cercetări, tehnologii şi inovaţii din domeniul lor de activitate. PV Platform Romania va fi gazda conferinţei şi a unui workshop de 2 zile, 6 – 7 martie 2013: PV Conference – Changes & Risks.Workshop-ul va prezenta condiţiile legale, financiare şi operaţionale pentru energia fotovoltaică în România. Pe lângă acest workshop sunt planificate şi alte conferinţe şi evenimente conexe cu următoarele tematici: biomasă, hidroenergie, eficienţă energetică.

Târgul vă aşteaptă şi în 2013 cu tematici din sfera energiilor regenerabileenergie solară, biomasă, hidroenergie, pompe de căldură, energie geotermală şi eficienţă energetică în construcţii şi renovare.

Pentru mai multe informaţii AICI (www.enreg-expo.com)

[nggallery id=17]