by CENTI CENTI

 

Centrul de Transfer Tehnologic (CENTI), din cadrul ICIA – Institutul de Cercetări pentru Instrumentaţie Analitică Cluj-Napoca are deosebita onoare de a vă invita să luaţi parte la panelul nr. 2 organizat în cadrul activităţilor proiectului RO-SMEP- Panels – a two way comunication RO-EU, având tema:

”Consultare pentru IMM-uri privind soluționarea alternativă a litigiilor (MAS)”

Mecanismele alternative de soluționare a litigiilor (MAS) se referă la toate procedurile de soluţionare a litigiilor, care operează în afara procesului judiciar. MAS include proceduri precum mediere, arbitraj, conciliere, consilii responsabile de reclamațiile consumatorilor

Panelul are rolul de a informa IMM-urile despre mecanismele alternative de soluționare a litigiilor (MAS) și de a colecta date pentru Comisia Europeană, prin completarea unui chestionar.

Comisia Europeană examinează în prezent funcţionarea MAS în Europa si ar dori să cunoască poziţia IMM-urilor vis a vis de această alternativă de rezolvare a litigiilor cu consumatorii. Comisia va lua în considerare opiniile întreprinderilor în elaborarea politicilor viitoare privind MAS, astfel încât acestea să răspundă nevoilor întreprinderilor.

Mecanismele alternative de soluționare a litigiilor (MAS) vor fi prezentate de invitaţi din cadrul Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj și ai Camerei de Comerț și Industrie Cluj.

Panelul se va desfăşura în data de 14 aprilie 2011, cu începere de la orele 12, în cadrul institutului ICIA-CENTI Cluj-Napoca, Str. Donath 67, sala de conferinţe.

Proiectul RO-SMEP- Panels – a two way comunication RO-EU este un proiect iniţiat în cadrul Programului pentru Competitivitate şi Inovare al Comisiei Europene, având ca obiective:

  • crearea unui cadru naţional pentru dezvoltarea unui mecanism coerent de consultare a IMM-urilor privind politicile europene care le influenţează activitatea;
  • încurajarea şi sprijinirea participării IMM-urilor româneşti în procesul de realizare a politicilor europene;
  • creşterea vizibilităţii reţelei Enterprise Europe Network la nivel naţional.

Participarea este gratuită!

Pentru înscrierea la acest eveniment şi orice alte informaţii suplimentare vă rugăm sa ne contactați prin email, telefon sau fax.
Vă rugăm sa ne comunicați datele d-voastră de contact odată cu intenția de participare.
Pe site-ul CENTI se găsesc publicate chestionarul si documentele suport în format electronic. Pot fi descărcate aici.
Completarea chestionarului poate fi realizată online la adresa:
https://spreadsheets0.google.com/viewform?formkey=dExSdzJMR0RNeDAydE9SY3Q5T211MWc6MQ

Rugăm pe cei interesaţi să-şi exprime părerea !

CENTI Cluj – Centrul de Transfer Tehnologic
Str. Donath, Nr. 67, 400293 Cluj-Napoca – România
Tel: 00-40-264-420590 Fax: 00-40-264-420667
Web: www.centi.ro
Persoana de contact: Sergiu Cadar – Consultant IMM
Email: sergiu.cadar@icia.ro; centi@icia.ro


Documente atașate:

ADR consultation paper (RO)
SME panel on ADR background (RO)
SME panel on ADR questionnaire (RO)