by CENTI CENTI

Centrul de Transfer Tehnologic CENTI din Cluj-Napoca, organizaţie membră a Enterprise Europe Network, a participat în data 4 martie 2011, în calitate de co-organizator, la evenimentul  de brokeraj desfăşurat în cadrul târgului internaţional expoEnergy/Energiesparmesse 2011″ organizat în Wels, Austria, de către CATT Innovation Management GmbH, Austria, cu sprijinul Chamber of Commerce for Upper Austria şi a altor organizaţii Enterprise Europe Network.

Cu o tradiţie de peste 25 de ani, expoEnergy/Energiesparmesse este una dintre cele mai mari expoziţii din Europa din domeniul energiilor regenerabile. Astfel, în perioada 02 – 06 Martie 2011, peste 1 600 de companii din peste 15 ţări au expus o gamă largă de produse şi tehnologii, adresate atât profesioniştilor, cât şi tuturor celor interesaţi de eficientizarea domeniului energetic.

Evenimentul de brokeraj a avut drept scop punerea în contact a firmelor din domeniul energiilor regenerabile, în vederea identificării de parteneri de afaceri din Europa.

Domeniile de activitate vizate de târgul de energii regenerabile expoEnergy/Energiesparmesse au fost următoarele :
–       sisteme solare de încălzire;
–       energie geotermală;
–       sisteme fotovoltaice;
–       biomasă şi biogaz;
–       sisteme de ventilaţie şi aer condiţionat;
–       construcţii durabile;
–       consultanţă energetică;
–       sisteme combinate de încălzire şi electricitate (CHP) etc. precum şi alte firme interesate în dezvoltarea unor relaţii internaţionale de cooperare.

Firmele româneşti înscrise la evenimentul expoEnergy/Energiesparmesse 2011” au fost următoarele:

  • SC CARPAT ENERGY SRL Cluj-Napoca;
  • SC ECOINSTAL IT CONSULT SRL Reghin;
  • SC FOLEX SRL Aiud;
  • SC TRANSGEX SA Oradea.