by CENTI CENTI

Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Optoelectronica, prin intermediul Centrului de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, alaturi de parteneri italieni din Enterprise Europe Network, organizeaza o misiune economica in Nordul Italiei pentru companiile active in industria mobilei, membre ale Clusterului Mobilier Transilvan, in perioada 13 – 19 octombrie 2017.

Scopul acestei misiuni este de a facilita oportunitati de colaborare intre firmele romanesti si italiene din industria mobilei, a invata despre tendinte, tehnologii, materialele si echipamentele de ultima generatie utilizate in aceasta industrie, a incepe noi colaborari de afaceri, tehnologice si comerciale, dar si a stimula parteneriate economice intre companiile din nord-vestul Romaniei si din Italia.

Programul misiunii economice romano-italiane in domeniul industriei mobilei se va desfasura dupa urmatorul program:

Vineri, 13 octombrie 2017

Vizitarea Expo SICAM in Pordenone si intalnirea cu expozanti de interes. SICAM este o expozitie internationala de componente, semifabricate si accesorii pentru industria mobilei, cu operatori provenind din peste 100 de tari din intreaga lume, unde factorii de decizie si designerii din fiecare an aleg componentele cele mai inovatoare si definesc tendintele urmatorului sezon pentru mobilierul de pe toate continentele. Mai multe despre Expo SICAM pe link: http://www.exposicam.it.

Luni, 16 octombrie 2017

Vizita de studiu la fabrica din Novedrate a companiei Arturo Salice S.p.A., un nume de referinta din industria mobilei internationale. Produsele sale, exportate in peste 65 de tari, sunt reprezentate de sisteme glisante, balamale, placi de montaj, amortizoare si sertare, racorduri de legatura etc. Firmele romanesti participante la misiunea economica vor avea posibilitatea de a invata despre noile tehnologii si echipamente utilizate intr-o fabrica de mobila, vizita prilejuind totodata si un schimb de bune practici cu firma italiana. Mai multe despre Arturo Salice S.p.A. pe link: http://www.salice.com.

Marti, 17 octombrie 2017

Vizita de studiu la Camar S.p.A., din Como, un alt nume de referinta la nivel mondial in domeniul accesoriilor pentru mobila. Se vor urmari liniile de productie tehnice, cota de bune practici si posibilitatile de aplicare a know-how-ului italian in companiile romanesti producatoare de mobilier. Mai multe despre Camar S.p.A. pe link: http://camar.it.

Miercuri si joi, 18 si 19 octombrie 2017

Prima zi este dedicata vizitei de studiu la sediul Cefla Finishing in Imola, lider mondial in furnizarea de solutii de finisare, decorare si tiparire digitala pentru articole din lemn si produse secundare, o companie care proiecteaza si fabrica sisteme adaptate si „la cheie” pentru piata lemnului. In aceeasi zi, participantii la misiunea companiei vor vizita, de asemenea, Cefla Live 2017, o expozitie si un laborator live, care a propus si prezentat inovatii tehnologice pentru produse si procese care au devenit obligatorii in intreaga lume.

In cea de-a doua zi la Cefla Finishing, companiile romanesti vor participa la demonstratii live ale tehnologiilor si echipamentelor de ultima generatie.

Mai multe despre CEFLA Live 2017 pe link: https://www.ceflafinishing.com

 

Din partea Comitetului de Organizare,

Dr.ing. Simona-Clara BARSAN
Director Centru de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca