by CENTI CENTI

Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca va invita sa participati in data de 18 octombrie 2017, la

Future Integrated Pest Management 3.0 Brokerage Event

Evenimentul de brokeraj se va desfasura la PalaCongressi Riva del Garda – Italia in cadrul Conferintei Future IPM 3.0 si este organizat de Trentino Sviluppo SPA (agentia de dezvoltare regionala din Trentino), Fondazione Edmund Mach (centru de cercetare orientat pe agricultură) și Hub Innovazione Trentino (consortiu non profit orientat spre inovare si transfer de tehnologie), alaturi de Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, Camera de Comert si Industrie Occitanie, Enterprise Ireland, Veneto Innovazione si Universitatea din Primorska, entitati ale Enterprise Europe Network.

Trentino Sviluppo SPA (TS) administrează 6 centre de inovare a afacerilor, dintre care
2 incubatoare sunt legate de domeniile ecologice si mecatronice. TS a fost principalul organizator al celor 3 evenimente de brokeraj din anul 2016 si astfel va colabora cu partenerii Fondazione Edmund Mach si Hub Innovazione Trentino si in 2017.

Principalele provocari pentru agricultura in intreaga lume sunt productia durabila si reducerea riscurilor si a impactului utilizarii pesticidelor asupra sanatatii umane si a mediului prin abordari si tehnici alternative.

Evenimentul de brokeraj are ca obiectiv principal promovarea parteneriatului tehnologic, de cercetare si de afaceri intre companii, agricultori si cercetatori, pentru a impartasi abordari, instrumente si tehnici pentru a face fata nevoilor viitoare de protectie a culturilor. Aceasta conferinta va oferi cele mai avansate cunostinte tehnice pentru producatori, o oportunitate unica pentru companii de a-si prezenta ideile inovatoare din domeniu si pentru a vedea cele mai recente progrese pentru imbunatatirea portofoliului de produse. Cele 3 subiecte selectate in domeniul agriculturii durabile sunt:

  • PRODUSE (biopesticide, tehnologii semiochemice de combatere a daunatorilor, capcane, compost si ingrasaminte)
  • Solutii TIC si MECHATRONIC (sisteme de suport decizional, aplicatii, software si hardware pentru agricultura, servicii, tehnologie de pulverizare, echipamente cu emisii scazute de carbon, automatizari in agricultura, drone)
  • INFRASTRUCTURA (protectia plasticului si a sticlei, plase de insecte si de grindina, tehnologii de gestionare a luminii si apei)

TS asteapta ca sistemele de productie ale UE sa devina mai durabile, furnizand alimente mai sanatoase si mai sigure si protejand mediul si biodiversitatea, astfel incat sprijinul potential oferit de alti parteneri din retea poate fi esential pentru organizarea unui eveniment care colecteaza cele mai bune noutai si tehnologii din Uniunea Europeana.

Evenimentul de brokeraj este gratuit, iar agenda evenimentului o gasiti aici.

Pentru mai multe informatii accesati link-ul: https://future-ipm-brokerage.b2match.io/.

Va rugam sa aveti amabilitatea de a ne comunica interesul de participare din partea firmei dvs., in limita a maximum 2 persoane/organizatie, pana la data de 15 septembrie 2017, prin email: centi@icia.ro sau tel: 0743 185320, persoana de contact: Simona-Clara Barsan.

Din partea Comitetului de Organizare,
Dr.ing. Simona-Clara BARSAN
Director Centru de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca