by CENTI CENTI

A V-a ediţie a Târgului Internaţional pentru Energie al Românie atrage investitorii din sectorul energiilor regenerabile.

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare şi semnificativ eveniment din domeniul energiei regenerabile în România, revine în perioada 21-23 Noiembrie 2012 cu cea de-a V-a ediţie, la Sala Palatului din Bucureşti. Din 2008, târgul şi conferinţele au devenit cunoscute ca una din cele mai mari platforme de energie din regiunea de Sud-Est a Europei şi un punct de întâlnire în capitala României pentru persoane cheie şi experţi.

Producătorii de energie din surse regenerabile sunt sprijiniţi printr-o schemă-suport în valoare de 10,8 miliarde Euro pentru următorii 10 ani, bani ce vor fi plătiţi de toţi consumatorii din România. Aceasta este una din cele mai generoase scheme de sprijin din UE, aşa cum admit şi oficiali ai Ministerului Economiei. Conform schemei, producătorii primesc certificate verzi pe care le vând pe o piaţă specializată, preţul unui certificat fiind între 27 şi 55 Euro. Până în 2017, investitorii în turbine eoliene vor primi 2 certificate verzi. Producătorii de energie fotovoltaică primesc 6 certificate, cei care produc energie din biomasă primesc 2 certificate, iar investitorii în energie verde obţinută din culturi energetice vor primi 3 certificate. (www.adevarul.ro )

România a devenit un punct ţintă şi prezintă tot mai mult interes pentru investitorii în energie regenerabilă, iar conform raportului Country Attractiveness Indices, lansat în noiembrie 2011 de Ernst & Young, aceasta se află pe locul 13 între cele mai atractive ţări din lume în ceea ce privesc investiţiile în acest domeniu. Investitorii care vor reuşi, până în 31 decembrie 2012, să implementeze proiecte de energie regenerabilă, vor primi un număr de certificate verzi, conform legislaţiei în vigoare.

Conform datelor Transelectrica, producătorii de energie din surse regenerabile au primit în primele 2 luni ale acestui an 438.551 de certificate verzi, valoarea acestora ridicându-se la 46,1 milioane Euro. De asemenea, în România există parcuri fotovoltaice cu o capacitate de doar 2 MW, iar în următorii 2 ani sunt anunţate proiecte de 300 MW. În plus, există parcuri eoliene de 1.117 de MW, microhidrocentrale de 400 de MW şi instalaţii de biomasă de 25 de MW, capacitatea totală a centralelor care generează energie verde în România fiind de 1.541 MW. Până în 2020, 38% din consumul de electricitate va trebui sa provină din energie verde, faţă de 28% anul trecut.

RENEXPO®  SOUTH-EAST EUROPE păstrează tradiţia din ultimii ani şi vine în sprijinul producătorilor de energie verde, adunând la un loc experţi şi persoane cheie din domeniul energiei regenerabile. În perioada 21-23 Noiembrie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti, târgul reuneşte la cea de-a cincea ediţie, multiplicatori şi actori din regiunea de Sud-Est a Europei.

În 2012 este aşteptată o creştere de peste 10% a numărului de expozanţi, reflectând astfel interesul tot mai evident al investitorilor, atât români, cât şi străini, în energia regenerabilă. Pe parcursul celor trei zile de târg, produsele şi serviciile inovatoare în domeniul energiilor regenerabile şi a eficienţei energetice ale celor 120 de expozanţi vor fi prezentate celor peste 4000 de vizitatori.

Târgul internaţional vă aşteaptă cu subiecte de interes în următoarele domenii: energia eoliană, energia solară, hidroenergia, biogaz, pompe de căldură şi energia geotermală, eficienţă energetică în construcţii şi renovare, servicii energetice, cogenerare şi multe altele. Parcul Eolian şi Solar reprezintă o zonă separată a târgului, unde vor fi grupaţi expozanţii din acest domeniu.

În paralel cu târgul, vor fi organizate mai multe conferinţe cu tematici inspirate din energia regenerabilă: energia eoliană, energia solară, biomasă, hidroenergia şi altele, unde autorităţile publice naţionale şi internaţionale, asociaţii, companii şi oameni de ştiinţă vor prezenta tendinţe, rezultate ale unor cercetări, proiecte, tehnologii şi inovaţii.

Pentru mai multe informaţii şi înscriere cu stand la târg, vă rugăm sa ne contactaţi pe adresa de e-mail: centi@icia.ro sau la telefon: 0264-420590, persoana de contact: Simona Bârsan.

RENEXPO®  SOUTH-EAST EUROPE 2012

Despre Grupul REECO: Organizatorul, REECO RO Expoziţii, face parte din Grupul REECO cu firma mamă în Germania şi filiale în Salzburg, Austria, Bruxelles, Belgia, Budapesta, Ungaria şi Arad, România. Din 1997, aproximativ 50,000 de experţi din 70 ţări participă la târgurile şi conferinţele organizate de REECO. Găsiţi mai multe detalii pe www.energy-server.co

 


[nggallery id=16]