by CENTI CENTI

Daca aveti nevoie de ajutor in gasirea unui partener de afaceri sau a unor informatii legate de legislatia UE, finantare sau oportunitati de piata europeana, reteaua Enterprise Europe Network, prin Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca este cel mai potrivit consultant.

Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca sprijina IMMurile din Transilvania in dezvoltarea afacerilor si cresterea gradului lor de inovare, furnizand in mod competent servicii de consultanta in afaceri si de promovare a activitatii firmelor.

Prin reteaua Enterprise Europe Network, CENTI Cluj-Napoca reprezinta poarta catre identificarea unor parteneri potriviti de colaborare din tarile UE si in cresterea competitivitatii firmelor romanesti din Transilvania.

CENTI Cluj-Napoca cuprinde o echipa de consilieri specializati in afaceri, tehnologie si informatii ce furnizeaza sprijin practic pentru IMMuri, entitati inovative, universitati si centre de cercetare din Transilvania.

Expertiza si toate serviciile CENTI Cluj-Napoca, ca organizatie Enterprise Europe Network, sunt disponibile gratuit afacerilor dumneavoastra, fiind finantate de catre Comisia Europeana.

Serviciile noastre includ: 

Realizarea de parteneriate
CENTI Cluj-Napoca va poate ajuta sa identificati oportunitati de afaceri bazate pe compatibilitati tehnologice, cerinte comerciale sau cerinte de fabricatie. Conectam cererea cu furnizarea de afaceri inovative in Romania si Europa, fie pentru distribuirea produselor, licentierea unei tehnologii, productie, asociatii sau crearea de parteneriate pentru proiecte de cercetare si inovare.

Parteneri Comerciali – putem contribui la identificarea partenerilor de afaceri potriviti (agenti, distribuitori, furnizori) in alte tari europene.

Parteneri in Tehnologie – putem promova produsele dumneavoastra inovative cat si tehnologia proprie unor parteneri din tarile UE, titulari de licente si clienti care va pot ajuta in obtinerea de noi produse, tehnologii sau expertiza pentru a completa nevoia afacerii firmei dumneavoastra.

Parteneri de C&D – putem contribui la gasirea unor parteneri pentru proiecte de cercetare si dezvoltare, fie prin promovarea solicitarii dumneavoastra de cautare de parteneri intr-un consortiu, fie prin alaturarea firmei dumneavoastra intr-un consortiu de proiect deja existent.

Parteneri de Inovare – putem contribui la identificarea partenerilor pentru proiecte de inovare, crearea de parteneriate cu entitati locale si nationale ce lucreaza in domeniul inovarii (incubatoare si parcuri tehnologice si de afaceri, clustere, centre de inovare etc).

Echipa de specialisti ai CENTI Cluj-Napoca este alaturi si va lucra impreuna cu dvs. pentru a se asigura ca aveti o idee clara despre partenerul de afaceri pe care il cautati, afacerea firmei dumneavoastra putandu-se astfel dezvolta prin intermediul urmatoarelor tipuri de parteneriate transnationale:

Noi Oportunitati de Afaceri

 • productie
 • distribuire
 • agentie
 • parteneriat
 • sub-contractare
 • transport si logistica

 Noi Produse si Tehnologii

 • co-operare tehnica
 • dezvoltare de nou produs / proces
 • licentiere
 • transfer de know-how
 • aliante strategice

Cercetare Colaborativa

 • Program Cadru 7 al Comisiei Europene pentru Cercetare si Dezvoltare Tehnologica (FP7 –HORIZON 2020) / Programul pentru Competitivitatea Inovarii (CIP)
 • EUREKA / EUROSTARS
 • Oportunitati legate de Achizitiile Publice Europene
 • Fondul European Regional de Dezvoltare (ERDF) / Fonduri Structurale
 • Fondul Social European (FSE)
 • Alte Programe (trans-frontaliere, COST, Leonardo, Formare Profesionala etc)

Acces la finantari din programe UE

Enterprise Europe Network nu este o sursa de finantare. Totusi, CENTI Cluj-Napoca, organizatie a Enterprise Europe Network, poate furniza informatii legate de tipul de finantari disponibile in companiile din Romania, cat si consultanta legata de modul in care se pot accesa aceste fonduri.

Printr-o serie de informatii si servicii de parteneriat, CENTI Cluj-Napoca poate sprijini IMM-urile din Transilvania in obtinerea unor avantaje legate de oportunitatile pe care finantarea din fonduri UE a unui parteneriat cu Cercetare&Dezvoltare&Inovare le poate aduce.

CENTI Cluj-Napoca va sta la dispozitie cu informatii legate de programele de finantari europene disponibile si de modul de accesare al acestora, modalitatea de identificare a partenerilor de proiect de care aveti nevoie in dezvoltarea propunerilor de proiecte.  

Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala  
Sunteti interesati in comercializarea unei noi idei, a unui nou produs, serviciu sau proces? CENTI Cluj-Napoca va poate ajuta sa aflati cum sa va protejati si cum sa fructificati ideile si tehnologiile firmei dumneavoastra.

CENTI Cluj-Napoca furnizeaza informatii si consultanta cu privire la inregistrarea unei marci nationale sau comunitare si inregistrarea unui brevet de inventie la OSIM. Lucram in stransa legatura cu organizatii specializate care ajuta afacerile mici sa foloseasca drepturile de proprietate intelectuala, pentru a proteja si profita de pe urma ideilor proprii.

Desfasurarea de activitati in Romania si pe plan international
Cand va extindeti afacerea intr-o alta tara, aveti nevoie de parteneri competenti si de incredere, iar CENTI Cluj-Napoca va poate ajuta sa ii gasiti. Baza de date a retelei Enteprise Europe Network contine mii de profile de companie, din care puteti alege potentiali parteneri de afaceri.

Daca sunteti de acord sa beneficiati de serviciile gratuite ale retelei Enterprise Europe Network, exprimat prin completarea fisei de profil a firmei dumneavoastra (pe care o puteti accesa aici) in cel mai scurt timp cererea si/sau oferta de cooperare a firmei dumneavoastra va fi introdusa in baza de date a retelei internazionale Enterprise Europe Network. Veti primi apoi informatii periodice legate de companiile interesate in acelasi tip de afaceri trans-frontaliere ca si dvs.

Identificarea si intalnirea cu potentiali parteneri de afaceri
CENTI Cluj-Napoca este co-organizator al unor evenimente de matchmaking and brokeraj pe teritoriul Romaniei si participa la targuri si conferinte internationale similare in Europa, unde putem intalni potentiali parteneri de afaceri pentru firma dumneavoastra. Va stam la dispozitie prin programarea de intalniri de afaceri si pregatirea acestora (inclusiv servicii de traducere).

Daca gasiti noi parteneri de afaceri cu ajutorul bazei noastre de date sau ca urmare a participarii la un eveniment organizat de CENTI Cluj-Napoca, va putem sfatui si asista inca de la inceput in finalizarea afacerii.

Furnizarea de informatii de interes european
CENTI Cluj-Napoca intelege ca IMMurile din Transilvania doresc informatii corecte si cuprinzatoare cu privire la oportunitati de afaceri si de finantare si ca gasirea unor astfel de informatii presupune alocarea unui timp timp pretios. Astfel, putem ajuta IMMurile sa devina mai competitive, prin informarea lor periodica.

In consecinta, CENTI Cluj-Napoca realizeaza si trimite periodic firmelor din Transilvania, pe cale electronica, urmatoarele tipuri de materiale proprii:

Newslettere – cuprind informatii cu privire la evenimente internationale (conferinte, brokeraje) care vor avea loc in urmatoarea perioadalansarea unor competitii pe diverse programe europene, organizarea de traininguri la nivel european in diferite domenii, informatii cu privire la sanatatea si securitatea in munca. In masura in care sunt solicitari, dorim sa dedicam in fiecare numar o pagina cu privire la activitatea unei firme din Transilvania, in scopul  promovarii acesteia la nivel regional.

Buletine europene de afaceri –  specializate in promovarea ofertelor si cererilor de afaceri comerciale si tehnologii provenite din tarile UE. Daca sunteti interesat in cooperarea in vreuna din ofertele/cererile publicate, va rugam sa ne transmiteti pe mail numarul profilului (specificat la sfarsitul fiecarei oferte/cereri publicate in buletin) cu care doriti sa intrati in contact. Vom fi bucurosi sa va trimitem datele de contact ale firmei cu care doriti sa intrati in contact.

Infowatchuri – publicatii periodice, ce cuprind noutati din domeniile cele mai reprezentative de activitate ale firmelor din Transilvania. In consecinta, infowatchurile sunt trimise grupurilor tinta reprezentate de firmele carora li se adreseaza materialul din fiecare publicatie.

Prin serviciile GRATUITE oferite de CENTI Cluj-Napoca, organizatie a retelei Enterprise Europe Network,  afacerea firmei dumneavoastra se poate dezvolta la nivel european!

Va asteptam sa ne contactati !

Pentru a afla mai multe despre serviciile oferite de EEN, va rugam sa accesati:

http://www.enterprise-europe-network.ec.europa.eu/services_en.htm