by CENTI CENTI

Eveniment Internaţional de Brokerage, 21 Noiembrie 2013, Centrul Expoziţional EXPOROM Bucureşti

În perioada 20-22 noiembrie 2013, în incinta centrului expoziţional EXPOROM Bucureşti, a avut loc cea de-a VI-a ediţie a târgului internaţional RENEXPO® South-East Europe, cel mai mare și mai important târg de energii regenerabile din România!

În acest an, RENEXPO® South-East Europe şi-a prezentat noile sale sub-branduri: RENEXPO® Solar, RENEXPO® Wind, RENEXPO® Hydropower şi RENEXPO® Bio&Co. Astfel, timp de trei zile târgul internaţional de energie regenerabila şi eficienţă energetică a devenit cadrul ideal de ofertare, negociere şi contractare pentru cele mai mari companii şi specialişti din domeniul energetic.

Un număr de 131 companii naţionale şi internaţionale bine cunoscute şi apreciate, din 15 ţări de pe 2 continente, şi-au prezentat produsele şi serviciile acoperind un spectru larg de tematici: ■energie regenerabilă de bază (producție, pregătire, transport); ■producție de energie regenerabilă și distribuție (încălzire, energie, răcire);■distribuție inteligentă a energiei; ■folosirea eficientă a energiei; ■depozitarea inovativă a energiei; ■servicii verzi etc.

Datorită poziționării geografice favorabile şi desfăşurat pe o suprafaţă expoziţională de 6000 metri pătraţi, RENEXPO® South-East Europe a fost vizitat de peste 3000 de persoane/ reprezentanţi ai firmelor active in domeniul energiilor regenerabile care au avut ocazia de a intra in contact cu firme, specialişti si persoane cheie din acest sector de activitate.

În acest sens, în cadrul târgului internaţional RENEXPO® South-East Europe, în data de 21 noiembrie 2013, a avut loc un eveniment de brokeraj internaţional – “RENEXPO 2013 – Renewable Energy and Energy Efficient Construction and Renovation” – organizat de către ►SC IPA CIFATT SA Craiova, ►SC IPA SA Galaţi, ►Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca şi ►PRIMOM Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor din regiunea Szabolcs-Szatmár-Bereg, Ungaria

Evenimentul de brokerage a constat în organizarea de întâlniri bilaterale între firme româneşti şi firme străine participante la târgul internaţional RENEXPO® South-East Europe, atât expozanţi, cât şi vizitatori, reprezentanţii companiilor putând beneficia de asistenţă în alegerea partenerilor de discuţie, precum şi de servicii gratuite de interpretariat. Astfel, evenimentul a oferit firmelor participante o ocazie excelentă de a stabili noi oportunităţi de colaborare.

Din partea Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, la evenimentul de brokeraj au participat un număr de 8 firme din Transilvania, care au participat la 19 întâlniri de afaceri cu firme din Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Italia şi/sau Spania.

Firmele româneşti participante la brokeraj au apreciat ca fiind deosebit de utilă organizarea unui astfel de eveniment în cadrul târgului internaţional RENEXPO® South-East Europe, ca prilej de întâlnire şi identificare a unor potenţiali parteneri de afaceri din străinătate.