by CENTI CENTI

Târg internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei, 30.10. – 03.11.2013, ROMEXPO Bucureşti

În perioada 30.10 – 03.11.2013, ROMEXPO, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România şi sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a organizat cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – INDAGRA.

Evenimentul din acest an a reprezentat cea mai complexă manifestare de acest gen din România destinată promovării potenţialului zootehnic autohton, produselor tradiţionale bio, cât şi a soiurilor de vin româneşti recunoscute internaţional.

În acelaşi timp cu INDAGRA au mai avut loc alte cinci târguri complementare, care, împreună, au reunit peste 700 de firme din România şi din străinătate, pe o suprafaţă de aproximativ 40.000 de metri pătraţi. Beneficiind de o puternică reprezentare internaţională, cele şase târguri au adus în fata publicului atât companii autohtone, cât şi de peste hotare din ţări precum: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Turcia şi Ungaria.

INDAGRA a fost şi în acest an capul de afiş al manifestărilor expoziţionale, depăşind orice aşteptări:“A fost o ediţie care a bătut toate recordurile, fără îndoială. Fie că ne referim la numărul de expozanţi, la participările internaţionale, la numărul de produse expuse sau la vizitatori, anul 2013 este unul de referinţă pentru INDAGRA”, declara Mariana Suciu, Director General ROMEXPO S.A.

Aşa cum şi-a propus încă de la început, târgul internaţional INDAGRA a devenit timp de cinci zile cadrul ideal de ofertare, negociere şi contractare pentru cele mai mari companii şi specialiştii din agricultură, horticultură, viticultură şi zootehnie. În acest sens, în cadrul INDAGRA, în data de 1 noiembrie 2013 a fost organizat şi un eveniment de brokeraj internaţional susţinut de ENTERPRISE EUROPE NETWORK prin organizaţiile sale membre: ►IPA CIFATT Craiova (România), ►Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca (România), ►PRIMOM Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor, Nyiregyhaza (Ungaria) şi ►Camera de Comerţ şi Industrie Languedoc-Roussillon (Franţa).

Din partea Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, la evenimentul de brokeraj au participat un număr de 12 firme din Transilvania, fiind programate peste 20 de întâlniri de afaceri cu firme din Danemarca, Franţa şi Ungaria.

Firmele româneşti participante la brokeraj au apreciat ca fiind deosebit de utilă organizarea unui astfel de eveniment în cadrul târgului internaţional INDAGRA 2013, ca prilej de întâlnire şi cunoaştere a unor potenţiali parteneri din străinătate.