by CENTI CENTI

Cel mai mare târg de energie regenerabilă şi construcţii ecologice din Transilvania – EcoLogica – şi-a deschis porţile în data de 12 mai 2011 în parcarea celui mai mare Centru Comercial independent din Cluj-Napoca – Cora Hipermarket.

Târgul EcoLogica a prezentat publicului larg o gamă variată de echipamente şi tehnologii de producere a energiei regenerabile, precum şi soluţii viabile de construire a unei locuinţe ecologice, la cele mai mici costuri, dar cu impact deosebit asupra mediului înconjurător.

În cadrul evenimentului, numeroşi participanţi au expus echipamente/utilaje şi sisteme ecologice de încălzire a locuinţei, precum şi diferite proiecte care pot aduce beneficii pe termen lung atât pe plan individual, cât şi la nivel de comunitate, publicul fiind astfel convins de eficienţa unor astfel de sisteme.

Organizat de Monitorul de Cluj, în parteneriat cu Centru de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, Târgul EcoLogica şi-a propus şi a reuşit să informeze cu privire la cele mai noi şi inovative sisteme de producere a energiei verzi.

La conferinţa “Energie regenerabila şi Construcţii Ecologice în Romania sec. 21” desfaşurata vineri, 13 mai 2011, au participat nume sonore din mediul academic clujean: Prof.dr.ing. Tiberiu RUSU, Prorector UT Cluj-Napoca, Prof. dr. ing. Alexandru NAGHIU, USAMV Cluj Napoca, Prof.dr. Călin BACIU, Decan al Facultăţii de Ştiinţele Mediului UBB Cluj Napoca, precum şi reprezentanţi ai Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Cluj-Napoca şi a numeroase IMM-uri active în domeniul energiilor regenerabile.

În cadrul conferinţei d-na Simona-Clara BARSAN Director al Centrului de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca a făcut o prezentare deosebit de interesanta cu privire la serviciile oferite în mod gratuit de CENTI, în calitate de organizaţie membră a Enterprise Europe Network.


Prezentări:

Biocarburanții – o provocare pentru mileniul III
Perspectivele resurselor de hidrocarburi ale omenirii
„Casa verde”
ENTERPRISE EUROPE NETWORK – oportunitate de dezvoltare si promovare a IMM-urilor


[nggallery id=2]