by CENTI CENTI

În perioada 5-7 mai 2011, Asociaţia Economică Germano – Română pentru Regiunea de Nord-Vest, în parteneriat cu Asociaţia Camera Meşteşugarilor a organizat cea de-a II-a ediţie a expoziţiei “Fabricat în Satu Mare”. Expoziţia din acest an a avut loc la Grand Mall, Satu Mare, locaţie aflata la intersecţia străzilor Iuliu Maniu şi Ştefan cel Mare.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută de către Dan Brumboiu – preşedinte DRW, Tiberiu Markos – vicepreşedinte DRW, Delia Viland – membru DRW, Andrea Merker – consultant financiar Camera Meşteşugarilor şi Robert Knil – consultant tehnic Camera Meşteşugarilor, a fost subliniat faptul că această ediţie a evenimentului are alături şi instituţiile de cultură din judeţ, expoziţia cu caracter economic împletind şi caracterul cultural cu activităţi de păstrare şi promovare a tradiţiilor.

În acest an numărul expozanţilor a fost de 76, fată de 54 anul trecut. Au fost prezente cele mai reprezentative firme din Satu Mare, Foieni şi Carei, din domeniile automotive, producţie de mobilier, electronică etc. Pe lângă acestea au mai fost prezente şi alte firme din diferite domenii de activitate, precum şi invitaţi din Wolfenbüttel, reprezentanţi ai unor firme cu care AERG este în strânsă colaborare în urma misiunilor economice întreprinse anul trecut.

Deschiderea oficială a expoziţiei a avut loc joi, orele 11.30. Pe lângă expoziţie organizatorii au pregătit şi un simpozion adresat tuturor celor interesaţi, vineri de la orele 10.30, simpozion în cadrul căruia s-a discutat despre marketing, cultura organizaţională, firma sustenabilă, management relaxat sau controlling pentru manageri, precum şi despre serviciile oferite în mod gratuit de Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca prin intermediul Enterprise Europe Network.

Printre invitaţii de seamă ai evenimentului se numără Excelenţa sa Andreas von Mettenheim ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, preşedintele Forumului Democrat German din România şi primar al municipiului Sibiu, Klaus Johannis, deputatul Ovidiu Gant, reprezentanţi ai autorităţilor locale, parlamentari, o delegaţie a oraşului Wolfenbüttel, oameni de afaceri germani din Banat, parteneri din Austria, precum şi o delegaţie din Ungaria.

[nggallery id=3]