by CENTI CENTI

După încheierea perioadei 2011-2012 referitoare la activitatea Enterprise Europe Network, Directoratul General pentru Întreprinderi şi Industrie al Comisiei Europene (DG ENTR) a fost de părere că organizaţiile membre ale Enterprise Europe Network ar trebui să organizeze un număr mai mic de evenimente care să se adreseze unor grupuri mai restrânse de antreprenori. Cu alte cuvinte, evenimentele mai mici pot fi mai personalizate şi mai concentrate pe nevoile antreprenorilor şi astfel eficienţa acestora va creşte.

Luând în considerare sugestiile făcute de DG ENTR, două organizaţii membre Enterprise Europe Network din România (Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru – ADR Centru Alba Iulia) şi o organizaţie din Ungaria, au pus la punct detaliile organizării unei Misiuni economice destinate firmelor din industria lemnului, exploatare forestieră şi utilizarea durabilă a biomasei.

Evenimentul a avut loc la Braşov în data de 29 mai 2014, cu ocazia Expoziţiei Internaţionale de Industria Lemnului şi Exploatării Forestiere, EXPOWOOD, desfăşurată în perioada 22–25 mai 2014 în Sala de Expoziţii Roman, Braşov.

La eveniment au participat 4 firme din Ungaria şi, respectiv, 22 firme din Transilvania.

Evenimentul organizat de Enterprise Europe Network a inclus vizitarea expoziţiei EXPOWOOD 2014, întâlniri şi discuţii cu firmele prezente la târg, dar şi vizite la 2 firme din zona Braşov. Reprezentanţii celor trei organizaţii Enterprise Europe Network din România şi Ungaria s-au ocupat cu atenţie de fiecare client care a participat la întâlnirea de afaceri, analizând în prealabil profilul de activitate al fiecărei firme şi identificând nevoile acestora de afaceri, oferindu-le astfel posibilitatea de a întâlni potenţiali parteneri de afaceri potriviţi. Pe parcursul discuţiilor purtate, reprezentanţii organizaţiilor membre Enterprise Europe Network au asistat firmele, în vederea facilitării negocierilor dintre acestea.

Rezultatul a fost deosebit de benefic, pentru că firmele înscrise la eveniment, cunoscând deja activitatea desfăşurată de potenţialii parteneri precum şi intenţiile acestora de colaborare în afaceri, au reuşit sa intre în contact cu firmele cu care au dorit, economisind astfel timp si energie.

Firmele participante la eveniment au fost foarte mulţumite de rezultatele obţinute, iar partenerii Enterprise Europe Network au decis că vor organiza şi pe viitor astfel de evenimente complexe, adresate unui grup restrâns de firme.

IMG_4133 IMG_4141 IMG_4193