by CENTI CENTI

Conferinţă Internaţională

Noi direcţii în arta meșteșugărească şi turism 2016

În perioada 22-23 septembrie 2016, la Debrecen, în Ungaria, va avea loc o conferinţă internaţională destinată tuturor celor implicaţi în arta meşteşugărească şi turism. Evenimentul este organizat şi susţinut de Enterprise Europe Network prin organizațiile sale membre din Ungaria şi România.

Camera de Comerț și Industrie a judeţului Hajdú-Bihar (Ungaria) împreună cu Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca (România), în calitate de organizaţii membre Enterprise Europe Network, vă invită să participaţi conferinţa internaţională: “New ways of handicrafts and tourism 2016”. Evenimentul va avea loc în perioada 22-23 septembrie 2016 la Debrecen în Ungaria, în incinta Kölcsey Convention Centre, cel mai mare şi mai modern centru de conferinţe din partea de Est a Ungariei, şi este destinat tuturor celor interesaţi de arta meșteșugărească şi turism.

Conferinţa internaţională – “New ways of handicrafts and tourism 2016” – îşi propune să reunească specialişti şi reprezentanţi activi în domeniul artei meșteșugărești şi turismului pentru discuţii pe diferite teme de interes profesional privind: ■viitorul artei meşteşugăreşti; ■posibilităţi de îmbinare a tradiţiei cu inovarea; ■drepturile de proprietate intelectuală în arta meşteşugărească; ■noi tendinţe în turism; ■dezvoltarea clusterelor şi reţelelor în domeniul turismului etc.

Speakerii invitaţi la conferință sunt specialişti şi reprezentanţi ai unor firme şi/ sau clustere din România şi Ungaria, care vor aduce în atenţia participanţilor provocările cu care se confruntă arta meșteșugărească şi turismul în secolul XXI. Astfel, în prima zi a evenimentului (22 septembrie 2016) printre tematicile abordate se vor număra următoarele: ► direcțiile strategice ale agențiilor de turism din Ungaria; ► dezvoltarea şi crearea de plus valoare în turismul medical; ►importanţa educaţiei în dezvoltarea şi promovarea artei meșteșugăreşti şi turismului; ►strategii de viitor pentru meșteșugurile populare; ►strategii de marketing etc.

Cea de-a doua zi a conferinţei internaţionale (23 septembrie 2016) este destinată dezbaterii unor subiecte legate de posibilităţile de inovare şi dezvoltare a creativităţii în arta meşteşugărească; astfel, vor fi prezentate exemple de bune practici internaţionale, va fi dezbătut rolul clusterelor şi va fi adus în atenţia celor prezenţi un subiect delicat în acest domeniu şi anume drepturile de proprietate intelectuală.

Participarea la conferinţa internaţională New ways of handicrafts and tourism 2016” înseamnă:

  • o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea unor co-operări internaţionale în domeniul artei meşteşugăreşti şi turismului, colaborarea cu şi între clustere, precum şi posibilitatea de a participa la proiecte internaţionale;
  • o modalitate eficientă de relaţionare profesională la nivel internaţional.

Cei care doresc informaţii suplimentare despre conferinţa internaţională sunt rugaţi să contacteze Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca via e-mail: centi@icia.ro, persoana de contact: Simona Bârsan.