by CENTI CENTI

Surprizele si noutatile continua drumul ascendent al Targului de Industria Lemnului si Exploatari Forestiere EXPOWOOD 2013. Astfel, printre expozanti s-au inscris nume mari de nivel mondial care participa pentru prima oara la Expowood. Grupul Homag din Germania, producatorul cu paleta cea mai larga de masini pentru industria mobilei va fi reprezentat de MS Masini SRL iar Grupul Weinig, producator de utilaje pentru prelucrarea lemnului masiv, de Sorin Mihai Utilaje Prelucrare Lemn SRL din Brasov.

Alte 13 firme producatoare de masini, utilaje si consumabile din Gemania s-au inregistrat sa prezinte si vizitatorilor din Romania cele mai noi tehnologii cu care vor participa la Ligna Hanovra.
Paleta de produse germane este completata de marci bine cunoscute si apreciate si la noi precum tractoarele NOE in oferta Alser Forest sau HSM in oferta If Const, tocatoarele REINBOLD in oferta Kenobi sau uscatoarele de cherestea in oferta HILDEBRAND si MUHLBOCK. La EXPOWOOD 2013 Vor fi prezente si linii de debitat lemn rotund subtire , circulare multilama PAUL, in oferta Wood Expert, sisteme de operare cu laser pentru gatere Z-LASER in oferta Ustunkarli Comert, sisteme de exhaustare SCHUKO, scule RITUS si adezivi JOWAT.

Dupa mai multi ani, firma Naturalpaint revine la Expowood, de data aceasta impreuna cu firma mama din Germania REINCKE NATURFARBEN, cu o oferta diversa de produse pentru tratarea şi finisarea lemnului cum sunt: uleiuri şi ceruri pentru industria lemnului (o gamă lansată recent, care se adresează producătorilor de mobilă, de parchet etc); uleiuri, lacuri şi vopsele de exterior si interior.

Pana acum, peste 60 de firme expozante si-au anuntat participarea, printre care nume si marci consacrate international din Germania (14 firme), Italia (10), Austria (7), Polonia (4), Slovacia (3), Elvetia (2), Franta (1), Danemarca (1) si SUA (1).

Paleta diversificata de produse prezentate va fi colorata de o serie de evenimente conexe, simpozioane si workshopuri care se vor desfasura paralel cu targul de produse. Astfel, vizitatorii se vor putea informa despre structurile clusterelor din industria lemnului si silviculturii sau despre energia provenita din lemn, vor putea participa la primul eveniment de brokerage international organizat in acest domeniu si vor avea sansa sa castige premii in valoare de 1200 Euro in cadrul campaniei ,,Viziteaza si vei castiga”.

Programul de vizitare va fi zilnic intre orele 10-18, in perioada 22-25 mai 2013.

Firmele din domeniu care doresc sa participe la brokeraj (intalnire intre firme romanesti si straine, in scopul identificarii de oportunitati de colaborare in afaceri) sunt invitate sa ne contacteze telefonic: 0264 420590 sau pe mail centi@icia.ro , persoana de contact Ancuta Ivan.
Locatia EXPOWOOD 2013, pentru a treia oara la Sala de Expozitii Roman din Brasov.

Detalii actualizate pe www.expowood.ro

image001