by CENTI CENTI

În perioada 16-18 octombrie 2013, Expo Arad Internaţional, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Clusterul de Energii Sustenabile – ROSENC şi Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, a organizat cea de-a XI-a ediţie a târgului internaţional ECOMEDIU – târg de echipamente, utilaje, aparate pentru investigarea, analiza şi controlul calităţii apei, aerului, solului, utilaje de salubritate şi igienă urbană, energii neconvenţionale, care va avea loc în cadrul complexului expoziţional Expo Arad International.

ECOMEDIU 2013 şi conferinţele care au avut loc cu ocazia acestui târg au avut ca principal scop schimbul de informaţii şi experienţă bazat pe realizări concrete în domeniul protecţiei mediului, precum şi prezentarea ultimelor tehnologii aplicate în ţara noastră, dar şi în străinătate. La conferinţe au participat firme ofertante de tehnologii, echipamente şi servicii, instituţii acreditate, specialişti, firme care s-au confruntat cu problemele de mediu, precum şi autorităţi locale interesate de un mediu mai curat.

Evenimentul din acest an s-a bucurat de prezenţa unor numeroşi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, reprezentanţi politici, clustere şi specialişti, dar mai ales companii active în industrie, construcţii, energii regenerabile, protecţia mediului, salubritate, dar şi din mediul hotelier, bancar şi asigurări.

În cadrul târgului internaţional ECOMEDIU 2013, în data de 17 octombrie 2013, a fost organizat şi un eveniment de brokeraj internaţional – ECOMEDIU BROKERAGE EVENT – susţinut de ENTERPRISE EUROPE NETWORK prin organizaţiile sale membre:

  • IPA CIFATT Craiova – România
  • Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad – România
  • Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca – România
  • Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Csongrad – Ungaria
  • PRIMOM Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor, Nyiregyhaza – Ungaria

La evenimentul de brokeraj – ECOMEDIU BROKERAGE EVENT – au participat un număr de 11 firme din Transilvania, susţinute de Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, concretizându-se un număr de 17 întâlniri cu firme din Ungaria, Croaţia, Italia etc.

Firmele româneşti participante la brokeraj au apreciat ca fiind deosebit de utilă organizarea unui astfel de eveniment în cadrul târgului internaţional ECOMEDIU 2013, ca prilej de întâlnire şi cunoaştere a unor potenţiali parteneri din străinătate.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad a realizat un bilanţ al târgului internaţional ECOMEDIU 2013 care poate fi vizualizat aici.

[nggallery id=23]