by CENTI CENTI

Departamentul Centru de Transfer Tehnologic CENTI, în calitate de organizație Enterprise Europe Network, organizează joi, 12 octombrie, la sediul ABC Incubator, situat în Cluj-Napoca, str. Constantin Brâncuși, nr. 55, training-ul intitulat

Eco-Inovare și Companii Sustenabile: De la Idei la Acțiune

Evenimentul, care se adresează IMM-urilor și start-up-urilor din diferite industrii, cu sediul în Regiunile Nord-Vest și Centru ale României, oferă participanților o introducere în lumea eco-inovării și a dezvoltării durabile, punând accent pe procesul de inovare, creativitate, principiile de generare a ideilor de afaceri și evaluarea oportunităților inovative.

Trainingul este interactiv, fiind structurat în patru module, fiecare abordând teme specifice legate de inovare și sustenabilitate, după cum urmează:

Modulul 1 – Introducere în eco-inovare

Participanții vor descoperi principiile generale ale procesului de inovare și vor explora curba creativității și etapele cheie ale procesului inovativ. De asemenea, va fi prezentat un exercițiu util pentru creșterea creativității unei echipe, prin dezvoltarea gândirii laterale.

Modulul 2 – Principiile de generare a ideilor de afaceri pentru rezolvarea problemelor

Participanții își vor dezvolta abilitățile de generare a ideilor în cadrul antreprenoriatului sustenabil. Vor sesiza probleme, vor formula probleme, se vor documenta despre factorii de mediu care au determinat existența problemei, vor descoperi surse de idei și strategii creative pentru a identifica și aborda problemele în domeniul eco-inovării.

Modulul 3: Evaluarea oportunităților inovative

Cu ajutorul unui studiu de caz referitor la un start-up de dezvoltare durabilă axat pe colectarea materialelor compostabile, participanții vor învăța despre evaluarea oportunităților inovative, analizând aspecte precum sustenabilitatea, impactul social și viabilitatea economică a acestui tip de afacere. Vor fi discutate și strategii de implementare și dezvoltare a start-up-urilor sustenabile.

Modulul 4: Gândirea creativa – Inspirație-Ideație-Testare

Acest ultim modul se concentrează pe dezvoltarea gândirii creative și aplicarea ei în procesul de inovare. Participanții vor putea explora etapele de inspirație, idee și testare, metode și tehnici de generare a ideilor. De asemenea, vor fi abordate exemple practice și exerciții pentru a stimula gândirea creativă în contextul eco-inovării și antreprenoriatului sustenabil.

Agenda training-ului poate fi consultată aici.

Training-ul este susținut de doamna Dr. Anca Dobra-Constantinescu, Conferențiar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și formator în domeniul antreprenoriatului. Din anul 2018, doamna Dr. Anca Dobra-Constantinescu coordonează activitatea antreprenorială din cadrul Societății Antreprenoriale Studențești din UTCN. A fost implicată în 20 proiecte de cercetare și instituționale naționale și internaționale ca director de proiect (6) sau membru în echipă. Este formator și mentor în programe de incubare naționale (ex. Bizz Politehnica București sau Innovation Lab).

Participarea la training este gratuită, iar înscrierea se poate face până la data de 6 octombrie 2023, via e-mail:

  • madalina.cotiu@icia.ro, telefonic: 0264-420590, persoană de contact Mădălina Coțiu.
  • cristina.balgaradean@icia.ro, telefonic: 0264-420590, persoană de contact Cristina Bălgărădean.