by CENTI CENTI

În data de 22 februarie 2013, cu începere de la orele 1000, în incinta Asociaţiei Camera Meşteşugarilor Satu Mare (str. Fragilor, nr. 1, Satu Mare), Centrul de Transfer Tehnologic CENTI, departament în cadrul INCDO INOE 2000, filiala ICIA Cluj-Napoca, în calitate de organizaţie membră a Enterprise Europe Network, împreună cu Asociaţia Economică Germano-Română pentru regiunea Satu Mare şi Asociaţia Camera Meşteşugarilor Satu Mare au organizat un workshop cu tema:

„Controlling şi sisteme suport de nivel UE destinate managementului eficient al firmelor româneşti”

Evenimentul, care s-a înscris în programul de activităţi promovat de consorţiul BISNet Transylvania, s-a adresat cu preponderenţă managerilor din Transilvania şi a avut drept scop prezentarea, promovarea şi creşterea competitivităţii IMM-urilor, prin aplicarea practică a unor instrumente de management utilizate la nivel UE (controlling, planificare şi bugetare, calculaţie de costuri, sistem de raportare etc.).

Prin tematica abordată, workshopul „Controlling şi sisteme suport de nivel UE destinate managementului eficient al firmelor româneşti” şi-a propus să dea câteva răspunsuri la problemele manageriale referitoare la creşterea eficienţei şi competitivităţii economice, evenimentul fiind susţinut de către Comisia Europeană – Agenţia Executivă pentru Competitivitate şi Inovare, prin programul European Competitiveness and Innovation Programme CIP 2007-2013.

La conferinţă au participat, manifestând un interes deosebit, peste 20 de persoane, manageri şi reprezentanţi ai IMM-urilor, din regiunea Satu Mare.

Evenimentul a fost deschis de către Dr. ing. Ancuţa Ivan, consultant IMM-uri în cadrul CENTI Cluj-Napoca, care a prezentat activitatea CENTI în calitate de „consultant de succes pentru afacerile IMM-urilor din Transilvania”, precum şi oportunităţile şi, respectiv, sprijinul oferit de către Enterprise Europe Network în scopul în scopul promovării şi creşterii competitivităţii economice a IMM-urilor din România.

Moderatorul workshop-ului a fost Ec. Alin Ivan – consultant în management certificat, partener la firma Svasta ICG Bucureşti, una din cele mai vechi firme de consultanţă în management din România. Workshopul a fost structurat pe doua părţi, în prima parte fiind prezentate bazele și instrumentele controllingului, iar cea de-a doua parte fiind dedicată proceselor de planificare & bugetare, calculaţiei de costuri, respectiv sistemului de raportare

La finalul conferinţei au avut loc numeroase discuţii cu privire la întrebările punctuale ridicate de către participanţi, evenimentul încheindu-se după orele 14:00.

[nggallery id=19]