by CENTI CENTI

În perioada 26 – 28 mai 2014, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru și Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, în calitate de organizaţii membre ale Enterprise Europe Network, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale – Reţeaua Naţională a Persoanelor de Contact, organizează două  evenimente de promovare a Programului cadru al UE în domeniul cercetării şi inovării, Orizont 2020 – instrument economic pentru asigurarea competitivităţii pe plan mondial a spaţiului european. Evenimentele vor avea loc după cum urmează:

  • 26 mai 2014, Tîrgu Mureș, la sediul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative a Universității Petru Maior din Tîrgu Mureș, str. Livezeni nr. 69, corp D. Agenda evenimentului o găsiţi aici.
  • 27 – 28 mai 2014, Brașov, Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universității Transilvania din Brașov, str. Iuliu Maniu, nr. 41 A. Agenda evenimentului o găsiţi aici.

Orizont 2020 este cel mai important program al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare în perioada 2014-2020. Pe lângă investițiile private pe care le va atrage programul, acesta va furniza capitalul de pornire necesar stimulării progreselor și descoperirilor tehnologice, facilitând transpunerea ideilor inovatoare în produse și servicii.

Cele 2 evenimente mai sus menţionate, care se înscriu în programul de activităţi promovat de ADR Centru și CENTI Cluj-Napoca în calitate de organizații membre Enterprise Europe Network, prin intermediul consorţiului BISNet Transylvania ”Rețea de sprijin în afaceri pentru IMM-urile din Transilvania”, se adresează cu preponderenţă mediului universitar, cercetătorilor şi IMM-urilor cu caracter inovativ din Transilvania şi au drept scop informarea grupurilor ţintă cu privire la oportunităţile de finanţare prin programul Orizont 2020, precum şi stimularea participării la propunerile de proiecte care vor fi lansate în perioada 2014-2020. Prezentările vor fi susținute de către reprezentanții Punctelor Naționale de Contact pentru programul HORIZON 2020 (Orizont 2020).

Înscrierea celor care doresc să participe la oricare din cele 2 evenimente se face prin completarea formularului de înregistrare care se găsește pe link-ul http://www.research.ro/.

Vă rugăm să selectați evenimentul la care doriți să participați și apoi să completați formularul de înregistrare.

Înregistrarea poate fi făcută la link-ul de mai sus până la data de 21 mai 2014.

Pentru orice informaţii suplimentare legate de desfășurarea evenimentelor, vă rugăm să ne contactați la tel. 0264 420590 sau e-mail: centi@icia.ro, persoană de contact Simona Bârsan.

Prezentările susținute în cadrul celor două evenimente Horizon 2020 pot fi vizualizate aici.