by CENTI CENTI

Instalarea turbinelor eoliene rezidenţiale individuale pentru persoane fizice, ar putea fi subvenţionată de stat, începând cu 1 iunie, prin programul Casa Verde, a declarat Laszlo Borbely, Ministrul Mediului şi Pădurilor, dar acest lucru trebuie analizat.
„Ar trebui să facem o evaluare, pentru că ştiu că sunt asemenea turbine eoliene de mică dimensiune care deservesc câteva case sau chiar o locuinţă. Trebuie să analizăm. Colegii mei trebuie să vină săptămâna viitoare cu o evaluare şi în funcţie de posibilităţile de a accesa acest tip de energie regenerabilă suntem deschişi şi vom modifica Ghidul în acest sens”, a explicat ministrul Borbely.

În schimb panourile fotovoltaice sunt cuprinse în program. Potrivit acestuia, se acordă sprijin companiilor care investesc în energie regenerabilă, până în prezent înregistrându-se peste 100 de astfel de firme care au primit subvenţii.

România produce în prezent circa 7% energie verde şi va trebui să ajungă la 24% până în 2020. La nivelul Uniunii Europene, potrivit D-lui ministru Borbely, România ocupă locul 21 sau 22 la producerea energiei verzi.

Sursa: ziare.com