by CENTI CENTI

În perioada 14-20 mai 2016, la Novi Sad are loc cea de-a 83-a ediţie a Târgului Internațional de Agricultură, cel mai mare eveniment agribusiness din Serbia și unul dintre cele mai mari de acest tip din Europa. Cu această ocazie, în data de 16 mai 2016, în cadrul târgului va fi organizat un eveniment de întâlniri de afaceri şi brokeraj internaţional pe teme de agricultură, susţinut de organizaţii Enterprise Europe Network, printre care: Camera de Comerţ şi Industrie a Serbiei şi Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, România.

Unul dintre cele mai importante evenimente de business din domeniul agriculturii desfăşurat în regiunea Balcanilor de Vest este târgul internațional de agricultură de la Novi Sad, care şi-a menținut de-a lungul anilor reputația de punct de referinţă pentru promovarea și dezvoltarea sectorului agribusiness în partea central-estică a Europei. Numărul mare de participanți și vizitatori, promovarea produselor și serviciilor din sectorul agricol din circa 60 de țări, precum și rezultatele în afaceri înregistrate de-a lungul timpului, plasează târgul internațional de agricultură de la Novi Sad în topul primelor zece târguri pe teme de agricultură din Europa.

Aflat deja la cea de-a 83-a ediţie, cel mai vechi târg anual pe teme de agricultură din Serbia aduce în atenţia participanţilor informaţii de ultimă ora din domeniul agribusiness, producție agricolă, mașini, sectorul zootehnic etc. Pe lângă expoziţia propriu-zisă, în cadrul târgului internaţional de la Novi Sad au loc şi o serie de evenimente conexe: ▪ competiţii de echitaţie şi sărituri, ▪ parada crescătorilor de vite, ▪ expoziție de animale mici, etc.

Ediţia precedentă a reunit 780 de firme din 24 de țări, pe o suprafaţă expoziţională de 49 000 mp, după cum urmează: 40 000 mp spațiul de expunere în aer liber şi 9 000 mp spațiului expozițional interior, 5.000 mp suprafața expoziție animale etc.

Târgul internațional de agricultură de la Novi Sad este structurat pe categorii de produse şi servicii care acoperă întreg spectrul agribusiness, după cum urmează: ●mașini și echipamente agricole, ●produse chimice pentru agricultură, ●producători și comercianți de alimente și băuturi, ●ambalaje, ●energie regenerabilă, ●echipamente pentru sere şi solarii, ●ştiință & cercetare; ●tehnologii inovatoare in domeniul agricol, ●zootehnie, etc.

Cunoscut fiind faptul că cele mai bune afaceri sunt cele încheiate prin contact direct, târgul internaţional de agricultură de la Novi Sad îşi propune să devină cadrul ideal de ofertare, negociere şi contractare între companii active în sectorul agricol şi domenii conexe, care vor beneficia cu această ocazie de o platformă optimă de identificare a unor potenţiali parteneri de afaceri.

În acest sens, în cadrul târgului internaţional, în data de 16 mai 2016, va fi organizat un eveniment de întâlniri de afaceri şi brokeraj internaţional.

Evenimentul de întâlniri de afaceri şi brokeraj internaţional este susţinut de ENTERPRISE EUROPE NETWORK, prin organizaţiile sale membre:

▪ Camera de Comerţ şi Industrie Serbia;
▪ Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca – România.

Nu se percepe nicio taxă de participare la evenimentul de întâlniri de afaceri şi brokeraj internaţional pentru firmele membre Enterprise Europe Network! (Participanții vor achita doar taxa de intrare în Centrul Expozițional Novi Sad.)

Cei interesaţi să participe la întâlnirile de afaceri şi brokeraj internaţional organizate cu ocazia târgului internațional de agricultură de la Novi Sad sunt rugaţi să contacteze CENTI Cluj-Napoca până cel târziu în data de 8 mai 2016.

Pentru informații suplimentare privind evenimentul de brokeraj, vă rugăm să ne contactați:

ICIA-CENTI Cluj-Napoca
Str. Donath, nr. 67, 400293 Cluj-Napoca
Tel: +40-264 420590, Fax: +40-264 420667
Persoana de contact: Simona-Clara BÂRSAN
E-mail: centi@icia.ro